Barion Pixel

Állatbarát házirend

Kisállat házirend

Kedves Érdeklődőink, Vendégeink!

Kérjük, feltétlenül tájékozódjon házirendünkből a kiállatokra vonatkozó szabályozásokról, amennyiben Ön is szeretné magával hozni kedvencét!

Kérjük, hogy a házirendben hozott pontokat maradéktalanul tartsák be a nálunk töltött idő alatt!

Háziállat díja:

Szállodánkban háziállatot kizárólag az arra korlátozott számban kijelölt kertkapcsolatos, főépületi, földszinti apartman (AAP) típusú szobában fogadunk, valamint Villa Apartman épületi, földszinti apartman (CFSZ) típusú szobában fogadunk.

Háziállat díja: 6.500 HUF/éjszaka/háziállat

A díj magában foglalja, hogy érkezéskor bekészítünk az apartmanba 1 itatótálat, 1 plédet, 1 alátétet, kutyapiszok-zsákot és jutalomfalatot. Az eszközöket az ott tartózkodásuk idejére biztosítjuk.

Amennyiben foglalás alkalmával elmulasztja jelezni munkatársaink felé, hogy kisállatot hoz, úgy 7 000 HUF/éjszaka/háziállat összeg kerül felterhelésre.

Kisállattal a szállodában:

Ha kedvencük egyedül marad a szállodai szobában, kérjük a „Háziállat van a szobában” kilincsakasztót helyezzék ki szobaasszonyaink tájékoztatására.

A szállodai házszabályzat értelmében tilos háziállatot bevinni a más szállodai szobákba, vendéglátó egységekbe, a Fürdőház fürdő területére, ellenkező esetben a biztonsági szolgálat felszólíthatja Vendégeinket a távozásra. Kizárólag abban az esetben vihető be kutya, ha ő segítő szerepet tölt be a gazdája életében.

Kisállattal a szálloda környékén a szabadban:

Minden esetben kérjük, kedves Vendégeinket, hogy házi kedvencük védelme és más Vendégek nyugalma érdekében sétáltatáskor pórázt használjanak.

Minden esetben kérjük Önöket, hogy a piszkot szedjék fel állataik után. Udvarunkra és kempingünkre sok gondot fordítunk, ne okozzon bosszúságot azzal másoknak, hogy nem szedi fel a kutyusa után a piszkot.

A környezet megóvása érdekében kültéri szemeteseket helyeztünk ki, kérjük ezeket szíveskedjenek használni.

Plusz takarítási díj:

Szállodánk plusz takarítási díjat számolhat fel, amennyiben azt a gondnoknő úgy ítéli meg.

Károkozás:

Károkozás esetén Szállodánk kártérítési igénnyel élhet, melyet elutazáskor vagy az azt követő 24 órában jelezhet a vendég felé. A napi takarítás alkalmával észlelt károkozást is 24 órán belül felmérjük és meghatározzuk a díjat, amely a számlájára kerül felterhelésre.

Köszönjük, hogy a házirendünk minden pontját betartja!