Barion Pixel

Ökotippek

A fenntarthatóság érdekében

Szállodánk megpróbál a fenntarthatóság feltételeinek eleget tenni. Egy öko-barát hotel célja, hogy amennyire lehet, csökkentse a környezetre mért hatását olyan módszerek bevezetésével, amelyek a legkisebb öko-lábnyomot hagyják maguk után. Azon Vendégek számára, akik támogatni szeretnének a célunk elérésében, összegyűjtöttünk néhány környezetbarát tippet.

Ökobarát utazás és CO2 kibocsátás csökkentés
Jól tudjuk, hogy vidéki szállodákhoz nehezebb eljutni tömegközlekedéssel, mint személyautóval. A már megérkezett Vendégeink számára viszont kerékpárkölcsönző áll rendelkezésre, illetve az elektromos autóval utazók számára kettő darab töltőállomást helyeztünk el parkolónkban, amelyet díjmentesen használhatnak. Továbbá, ThermalTransfer névre keresztelt fuvarszolgáltatásunk igénybe vevőit elektromos autóval szállítjuk a kívánt úticélhoz Egerszalók és Eger környékén.

Energiafelhasználás
Egy szálloda energiaköltsége többszöröse egy átlag háztartásnak. Ahhoz, hogy ezt csökkenteni tudjuk, napelemeket szereltettünk fel éttermünkre, fűtésünk egy részét mostanra, a helyi termálforrásból nyert termálvíz segíti. A hatékonyság érdekében a folyosók és mosdók mozgásérzékelő világítással lettek ellátva. A szállodában tartózkodás alatt annyiban segíthetnek nekünk, hogy a légkondicionálót csak akkor tartják bekapcsolva, ha ténylegesen a szobában tartózkodnak, zárt ablakok mellett, illetve a külső hőmérséklettől csak 3-5 fokkal állítják hűvösebbre. A villanyokat lekapcsolva tartják azon helységenkben ahol nincs szükség rá. Minden alkalommal érdemesebb fel- és lekapcsolni a villanyt a szobába történő be- és kilépéskor. Végezetül, javasoljuk a víz felesleges folyatását kerülni.

A helyi közösségek támogatása
A helyi termelőktől, kisboltoktól történő vásárlás nem csak ezek fenntartását szolgálja, de csökkenti a CO2 kibocsátást is. Ha teheti kóstoljon helyi ételeket vagy ha főzni szeretne, látogasson el a helyi piacra. Ételeinket mi is helyi termelőktől beszerzett alapanyagokból készítjük odafigyelve arra, hogy különleges étrendet igénylő Vendégeink is megtalálják a kedvenceiket.

Újrafelhasználható és ökobarát megoldások
Szállodánkban nem használunk eldobható evőeszközöket és poharakat. Szeretnénk elérni, hogy papírmentesen működjünk, ezért az ügyintézés nagy része már online is elérhető a foglalástól kezdve a check-out-ig befejezőleg. Marketingünk nagy részét már nem papíralapon folytatjuk, így tájékoztatóink 100%-ban elérhetőek digitálisan.